Noordkop & Texel

NL
V

Indrukwekkende erehaag voor 'de liefste jongen van de haven' Cas de Vries (29)

20 november 2020, 14.31 uur · Aangepast 17.33 uur · Door Jurgen van den Bos

DEN OEVER - Een indrukwekkende erehaag vanmorgen in de haven van Den Oever. Honderden vrienden en bekenden kwamen afscheid nemen van de zondag overleden Cas de Vries uit Oudesluis. De 29-jarige Cas kwam tijdens het klussen in zijn werkschuur om het leven bij een explosie. "De liefste jongen van de haven."

NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

De kade rond de visafslag in Den Oever staat al vroeg volgepakt met vrienden, collega's en bekenden van Cas. Op de kop van de kade hangt een metershoge foto van de scheepsbouwer, visser en autocrosser. "Het was een heel lieve jongen, een mega-jongen," vertelt Jaap Riemersma. "Altijd vriendelijk en vrolijk. 'Blikkie' noemden we hem ook wel, want hij deelde altijd blikjes bier en frisdank uit."

Fakkels

Om precies 12 uur komt de auto met het lichaam van Cas door de coupure van Den Oever voor een laatste ronde door de haven. De kist is omringd door bloemen en scheepsattributen. Zodra de auto in beweging komt, steken honderden belangstellenden fakkels af voor de erehaag. Tranen en troostgebaren bij omstanders. Handkussen en scheepstoeters doen Cas en zijn familie uitgeleide.

Tekst gaat door onder de video.

Eerbetoon van stockcarracers voor overleden Cas - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Bij het crematorium in Schagen is aan het einde van vanmiddag door andere vrienden van de Oudesluizer een eerbetoon gehouden door stockcarracers en een erehaag van rallyauto's gemaakt, een van Cas' andere hobby's.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]