Ga naar Content

Slachtoffer schietpartij Krugerplein in Amsterdam overleden

AMSTERDAM - De 30-jarige man die in de nacht van dinsdag op woensdag werd neergeschoten op het Krugerplein in Oost is overleden. Dat bevestigt de politie aan AT5.

De schietpartij vond dinsdagnacht iets na twaalven plaats. Volgens buurtbewoners zouden er twee schoten zijn gelost. Snel na het incident kwamen er meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam naar het plein, waarna het zwaargewonde slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Twee verdachten

Agenten hielden korte na het incident twee verdachten aan. Zij zijn 24 en 21 jaar oud en wonen in Amsterdam. Wat de aanleiding van de schietpartij is, is nog niet bekend. Dat wordt onderzocht. Op de plek van de schietpartij zijn inmiddels bloemen en kaarsen neergelegd. 

Politiecamera's

Buurtbewoners vertelden een maand geleden aan AT5 dat het al maanden onrustig is op het plein door drugsoverlast en hangjongeren. Burgemeester Halsema besloot daarna om op drie plekken politiecamera's te laten plaatsen: op het plein zelf, op de nabijgelegen Tugelaweg en op het Albert Wittenbergplein.

Bloemen bij Krugerplein - Foto: AT5

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]