Ga naar Content

Hilversumse oplichters maken vier miljoen buit met nep-telefoontjes namens de bank

HILVERSUM - Een groep van zeker zeven Hilversummers wordt er van verdacht ruim vier miljoen euro te hebben buitgemaakt met oplichting. Ze belden mensen, deden zich voor als de bank en troggelden zo grote bedragen af. Ze stonden gisteren voor de rechter. 

Foto ter illustratie - Foto: Pixabay

De verdachten, zes twintigers en een man van 31 jaar, zouden vanuit opgezette 'callcenters' tientallen klanten per dag hebben gebeld. Hun slachtoffers waren vooral oudere mensen.

De verdachten deden zich voor als de bank en vertelden hun slachtoffers dat hun bankrekening was gehackt. Om geld veilig te stellen moesten nietsvermoedende klanten geld overmaken naar andere rekeningen. Van dat geld zagen ze vervolgens niets meer terug. 

Tweehonderd aangiftes

Tegen de groep oplichters liggen zeker 200 aangiftes op tafel. Ze hebben zich zeker een jaar bezig kunnen houden moet hun oplichting. 

Het groepje stond woensdag rechter voor een zogeheten regiezitting. Welke straf ze te wachten staat voor de grootschalige oplichting en het witwassen van hun buit, is nog afwachten. De rechtszaak gaat begin februari verder.  

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]