Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

nl

Vriendinnen zamelen geld in voor grafmonument overleden vriendin Zohra (17)

19 november 2020, 17.46 uur · Aangepast 20 november 2020, 09.23 uur · Door Matthijs Gemmink

ANNA PAULOWNA - Op 1 november overleed de 17-jarige Zohra uit Anna Paulowna tijdens een fietsrit aan een hartstilstand. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Ze is inmiddels begraven, maar geld voor een grafsteen ontbreekt. Drie vriendinnen hebben nu een actie opgezet om geld in te zamelen.

Puk, Luna en Marit zamelen geld in voor grafmonument voor hun overleden vriendin Zohra: "Ouders hebben niet genoeg geld" - NH Nieuws

"We willen Zohra een heel mooi afscheid geven omdat ze dat gewoon verdient", vertelt Puk de Wit (17), die het plan bedacht voor de inzameling. Ze zaten samen op het Horizon College in Alkmaar, waar ze de opleiding onderwijsassistente volgden. 

Vriendinnen Luna van der Meij (17) en Marit Hendrikse (18) sloten zich meteen bij Puks actie aan. "Zohra was misschien wel het liefste meisje dat ik ooit heb gekend", vertelt Luna over haar vriendin.

"We willen een gedenksteen, maar wat voor een dat laten we aan de familie over", legt Marit Henderikse uit, "Tot nu toe gaat het om een 'maan' of een 'gitaar'. Verder willen we ook de grafrechten voor de komende jaren afkopen zodat de ouders daar ook geen zorgen over hebben."

Geld nodig

Want die ouders hebben het niet breed, legt Puk uit: "Haar moeder is ziek, kan daardoor niet werken en heeft een uitkering." "We doen dit vooral voor haar", vult Marit aan. "Je merkt ook dat het haar goed doet. Ze is heel trots op alle reacties en al die mensen die nu doneren. En ook op ons dat we dit doen."

Zohra was erg muzikaal, zoals te zien is in onderstaande video. Tekst gaat daaronder verder.

@xmeloenax

Help me do this for her❤️ my beautiful angel, fly high👼🏻 SHARE!!!!

♬ original sound - .

Het gemis is ondertussen groot. Op de begraafplaats valt Zohra's plek goed op. Haar graf ligt vol met bloemen en kaarsen. "Je kon altijd met alles bij haar terecht. Ze had ook alles. Ze was heel mooi en ook heel muzikaal en hield erg van dansen, vertelt Luna. "Ze wilde heel graag beroemd zijn. Het is natuurlijk triest op deze manier, maar haar droom is zo toch nog een beetje uitgekomen", vertelt Marit.

Het loopt ondertussen al erg goed met de donaties. Rond 17 uur vanmiddag stond de teller op 6600 euro. "Ja, het gaat heel hard", zegt Puk. "Het geld komt van bekenden maar ook van mensen die haar helemaal niet kenden. Veel mensen zetten er ook een reactie bij dus dat geeft heel veel steun."

Hoi allemaal, Als vrienden van Zohra hebben wij besloten een inzamelingsactie te starten. Het doel van deze actie is om...

Posted by Luna van der Meij on Tuesday, November 17, 2020

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]