Ga naar Content

Brand in stallen manege Venhuizen, paarden ongedeerd: "Had veel erger kunnen aflopen"

VENHUIZEN - Op manege In het Zadel aan de Meilag in Venhuizen heeft vanochtend enige tijd brand gewoed. De brand brak uit in een stal, maar omdat de paarden op tijd werden verplaatst, bleven alle dieren ongedeerd. "Gelukkig was er geen gevaar voor mens en dier, maar we zijn erg geschrokken", zegt Brenda de Vries, voorzitter van de Stichting In het Zadel.  

Foto: Inter Visual Studio / Daniëlle Rood

Twee medewerkers van de dagbesteding die door de stichting op de manege wordt aangeboden, ontdekten de brand vanochtend rond 11.00 uur . "De meiden kwamen terug van het boodschappen doen", vertelt Brenda de Vries. "Ze zagen rook uit het dak komen. Gelukkig was de brandweer al heel snel bij de brand, die zitten hier vlakbij."

De paarden stonden op dat moment niet in de stal, maar in een buitenbak die aan het gebouw grenst. "De hekken van die buitenbak hebben die meiden meteen open gezet en ze jaagden de paarden het weiland in", zegt de Vries. 

Onrustige paarden

De brandweer kreeg de brand snel onder controle en de schade aan de stal valt mee. "We hebben vooral materiële schade, bijvoorbeeld winterdekens die verbrand zijn." Ook een muur van de stal heeft schade, die is volgens De Vries helemaal zwart. "De paarden kunnen gelukkig weer terug naar hun stallen. Ze zijn nog wel wat onrustig, maar staan nu wel weer rustig te eten."

De rust keert langzaam terug op de manege. "De schrik zit er wel in, maar het bedrijf moet ook doordraaien", vertelt De Vries. "We hebben iedereen die bij onze dagbesteding komt geïnformeerd en morgen kunnen ze gewoon weer bij ons komen."

Foto: Inter Visual Studio / Daniëlle Rood

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]