Ga naar Content

Brug Sint Maartensvlotbrug drie weken dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden

SINT MAARTENSVLOTBRUG - De vlotbrug bij Sint Maartensvlotbrug is vanaf maandag bijna drie weken dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de Stolperbasculebrug, de brug bij De Stolpen.

Foto: Provincie Noord-Holland

De vier grote houten palen aan beide kanten van de wal worden vervangen. Dit zijn de balanspalen, die onder andere de brug op de goede hoogte houden ten opzichte van de waterstand. Ook wordt er onderhoud gepleegd aan de bewegende delen van de brug.

De werkzaamheden beginnen op maandag 23 november om 7.00 uur en op zaterdag 12 december om 5.00 uur zal de brug weer worden opengesteld. Gemotoriseerd verkeer wordt in deze periode aangeraden de omleidingsroute over de Stolperbasculebrug bij De Stolpen te volgen.

Veerpontje

Fietsers en voetgangers kunnen met een tijdelijk veerpontje naar de overkant. Deze vertrekt vanaf de noodsteigers bij de vlotbrug. De vaartijden zijn maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 6.30 tot 22.30 uur en zondag van 9.00 tot 21.00 uur. Op het veerpontje is het dragen van een mondkapje verplicht.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]