Ga naar Content

Start nachttreinverbinding van Amsterdam naar Innsbruck en Wenen uitgesteld

AMSTERDAM - De start van de dagelijkse nachttreinverbinding van Amsterdam naar Innsbruck en Wenen wordt uitgesteld naar een later moment in 2021, in plaats van de geplande start op 13 december dit jaar. Dat hebben NS en de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB besloten.

Foto: ÖBB/Harald Eisenberger

De voorbereidingen voor de nachttreinverbinding verliepen volgens schema, maar de coronacrisis zorgt ervoor dat de start wordt uitgesteld. Klanten die al een ticket hadden geboekt, kunnen de geplande reis kosteloos annuleren.

“De situatie rondom de coronacrisis en de overheidsmaatregelen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk zorgen ervoor dat er vrijwel geen buitenlandse reizen worden gemaakt. Zodra reizen naar het buitenland weer beter mogelijk wordt en onze klanten weer gaan reizen, zal deze nachttreinverbinding van start gaan” laat NS woordvoerder Anita Middelkoop weten. 

Sinds eind 2016 rijden er al geen nachttreinen meer van en naar Nederland. De nachttreinverbinding zou weer voor een directe verbinding met Wenen zorgen. Deze wordt dus pas in de loop van 2021 weer opgepakt. In het voorjaar moest de start van Eurostar Amsterdam-Londen ook al worden uitgesteld door corona.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]