Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Verdwaalde inbrekers vragen politie om routebeschrijving, krijgen enkeltje bureau

18 november 2020, 15.29 uur · Aangepast 18 november 2020, 21.33 uur · Door Redactie

BERGEN - Twee inbrekers van 18 en 27 jaar uit Heemskerk en Amsterdam zijn vannacht in Bergen in de boeien geslagen. Dat hadden ze kunnen voorkomen door niet surveillerende agenten, maar iemand anders om de weg te vragen. 

Google Streetview

Toen de twee agenten rond 4.00 uur door de Breelaan reden, zagen ze twee mannen rennen. Omdat ze dat verdacht vonden, besloten ze uit te stappen en het duo te zoeken. Tevergeefs, al zagen de agenten wel een slotentrekker in het slot van een kledingwinkel zitten. 

Ze belden de eigenaresse van de kledingwinkel wakker, die naar haar winkel kwam en de agenten camerabeelden liet zien. Daarop was te zien hoe twee mannen met het slot rommelden. 

Weg kwijt

Nadat de agenten de beelden hadden bekeken, besloten ze hun weg te vervolgen. Eenmaal op de weg zagen ze een tegemoetkomende auto, waarvan de bestuurder uitstapte en op de politieauto afkwam.

De man wilde weten hoe hij de snelweg kon bereiken, maar had er geen rekening mee gehouden dat de dienstdoende agenten hem enkele minuten eerder op camerabeelden in actie hadden gezien. 

De man en zijn compagnon zijn opgepakt en naar het bureau gebracht. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]