Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Poederbrieven bezorgd bij kantoorpanden en hotels in Amsterdam

17 november 2020, 18.40 uur · Aangepast 17 november 2020, 20.46 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Er zijn vandaag op zes verschillende plekken in Amsterdam poederbrieven bezorgd. Bij twee kantoorpanden, waaronder dat van DPG Media, en twee hotels in de stad, werden de brieven vanochtend bezorgd. Vanavond trof de politie nog twee poederbrieven aan op andere locaties in de stad. 

AdobeStock

Een hotel in de Spuistraat en een hotel in de straat Kattengat kregen beide een poederbrief bezorgd. Een dergelijke brief kwam ook binnen bij een kantoorpand in de Overschiestraat en dus het kantoor van DPG Media aan de Jacob Bontiusplaats.

De postkamer van het DPG-gebouw, waar ook de redacties van Het Parool en de Volkskrant zitten, werd vanochtend ontruimd. Ook bij de drukker van DPG Media in Best werd vanochtend een poederbrief bezorgd, zo schrijft Het Parool. Dat was ook het geval bij het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

Vanavond meldde de politie dat er op locaties aan de Basisweg en aan het Dijselhofplantsoen nog twee poederbrieven gevonden zijn.

Onderzoek

De politie zegt dat bij alle vier de meldingen in de stad een Teamleider Explosieven Verkenning van de politie ter plaatse geweest is. Er is niemand gewond geraakt. De recherche heeft de zaak in onderzoek en in verband met dat onderzoek wil de politie nu niet zeggen wat voor poeder er in de brieven zat. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]