Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Piet’s droom komt uit: ‘Oh Oh Velsen-Zuid’ donderdag al te horen in Telstar stadion

17 november 2020, 15.45 uur · Aangepast 18 november 2020, 09.37 uur · Door Dennis Mantz & Ruth Oei

IJMUIDEN - De langgekoesterde droom van Piet Dekker komt uit. 'Oh Oh Velsen-Zuid', het lied dat hij schreef over het door hem zo geliefde Velsen-Zuid is binnenkort te horen in het Telstar stadion. De 75-jarige Piet uit IJmuiden kan zijn geluk niet op.

NH Nieuws / Dennis Mantz

Piet schreef het lied op de melodie van het bekende lied 'Oh Oh Den Haag' en is een ode aan zijn club Telstar en het dorpje Velsen-Zuid. De lokaal bekende volkszanger Hank Valley zong het lied in en ondanks dat het al op de radio is gedraaid, was het Piets grootste wens dat zijn 'Oh Oh Velsen-Zuid' ooit te horen zou zijn in het Telstar stadion. Het bestuur van Telstar heeft deze week laten weten dat zijn droom zal uitkomen.

"Ik vond het enorm leuk toen ik hoorde dat Telstar 'Oh Oh Velsen-Zuid zal laten horen in hun stadion. Wel jammer natuurlijk dat de wedstrijden nog worden gespeeld zonder publiek, maar het is sowieso heel leuk nieuws", zegt Piet enthousiast. "Niet alleen voor mij, maar ook voor Hank Valley, die is ook al 71."

Piet maakte liedje over Velsen-Zuid en Telstar - NH Nieuws/ Dennis Mantz

Ook Telstar is enorm blij met het lied, 'Oh Oh Velsen-Zuid' zal aanstaande donderdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Dordrecht al te horen zijn in het stadion. "Piet is een bekende bij Telstar, fan van het eerste uur", vertelt Telstar woordvoerder Dennis Bliek. "Wij vinden het heel goed aansluiten bij de club en zullen het zeker vaak draaien tijdens wedstrijden, donderdag dus voor het eerst."

Piet reageert op NH Radio heel verrast op het nieuws dat zijn lied aanstaande donderdag al te horen zal zijn in het stadion. "Eerst hadden we niks, maar nu hebben we een lied. Ik vind het enorm leuk allemaal."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]