Ga naar Content

Poederbrief aangetroffen bij DPG Media in Amsterdam, wordt gedacht aan een boze klant

AMSTERDAM - Op twee locaties van DPG Media, in Amsterdam en in het Brabantse Best, zijn vanochtend poederbrieven aangetroffen. Volgens de politie bleek er geen schadelijke stof in te zitten.

Foto:

"De poederbrieven waren gericht aan de klantenservice-afdeling van DPG Media, niet aan de redacties. Daarom lijkt het een boze klant te zijn." Dat vertelt de woordvoerder van DPG Media. De kranten Parool, Trouw en De Volkskrant behoren tot DPG Media. Ook een drukkerij van DPG Media in het Brabantse Best heeft dinsdagochtend een poederbrief ontvangen.

Volgens de politie is een medewerker van de postkamer tijdelijk geïsoleerd na de vondst, totdat duidelijk werd dat er geen gevaar was. "De situatie was snel onder controle, en onze medewerkers hebben gelukkig geen gevaar gelopen", verteld de woordvoerder van DPG.

De brief werd rond 09.30 uur aangetroffen. Over de mogelijke achtergrond van de poederbrieven doet de politie nog geen uitspraken.

Bij het Ikazia Ziekenhuis aan de Montessoriweg in Rotterdam is dinsdag eveneens een poederbrief bezorgd. Wie de poederbrieven heeft verstuurd en of er een verband is tussen de zaken, is niet bekend.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]