Ga naar Content

Van Amsterdam-Noord via de Ramblas naar Telstar

AMSTERDAM - Telstar-trainer Andries Jonker heeft een indrukwekkend CV. Via onder andere Barcelona, Bayern München en VfL Wolfsburg is hij bezig aan zijn tweede jaar als trainer van Telstar. "Op het moment dat ik in discussie moet over de verlichting als het onder 21 moet trainen dan moet ik soms slikken, maar als wij dan gaan trainen en de stukken vliegen eraf dan maakt het niet uit", aldus Jonker.

Het indrukwekkende CV van Telstar-trainer Andries Jonker - NH Nieuws

Het werken met pure liefhebbers is één van de redenen dat Jonker voor Telstar heeft gekozen. Ook kiest hij er privé voor om in Nederland te werken.

De Volewijckers

Andries Jonker begon met voetballen bij De Volewijckers uit Amsterdam-Noord.  De Noord-Hollander is de laatste jaren als adviseur betrokken bij de Amsterdammers. "Ik ben hier heel gelukkig geweest en ik vind dat ik wat terug moet doen. Ik ben nu in de positie om dat te doen. Ik gun heel veel kinderen dat ze met plezier voetballen. Dat is goud waard", vertelt de trotse trainer. 

"Ik gun heel veel kinderen dat ze met plezier voetballen. Dat is goud waard"

trainer andries jonker

Kloon Louis van Gaal

Andries Jonker was onder Louis van Gaal assistent-trainer bij Barcelona en Bayern München. Regelmatig maakt men de vergelijking dat hij een kloon is van Louis van Gaal. "Over voetbal dachten wij acht van de tien keer hetzelfde. Dat mensen dan zeggen: hij is een kopie van Louis van Gaal, daar kan ik niet zoveel aan doen", reageert Jonker.

Wijsneus

De media schildert Andries Jonker ook regelmatig af als wijsneus. "Ja, dat heb ik ook over mijzelf afgeroepen door altijd overal over te zeggen wat ik van iets vond. Misschien heb ik mij dat een beetje afgeleerd de afgelopen jaren. Ik probeer mij nu te focussen op datgene waarvoor ik ben aangetsteld. Dat is punten halen", aldus Jonker.

Dat heb ik ook over mijzelf afgeroepen door altijd overal over te zeggen wat ik van iets vond.

trainer andries jonker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]