Ga naar Content

Lichtshow op dak gemeentehuis Zandvoort

ZANDVOORT - Sinds afgelopen weekend kleurt het dak van het gemeentehuis Zandvoort alle kleuren onder de zon. “In een tijd dat er zo weinig kan en zoveel niet doorgaat, is dit het licht in de duisternis”, zegt Hilly Jansen, gemeente Zandvoort.

Foto:

Het is het initiatief van Hilly Jansen samen met Peter Tromp, voorzitter van de ondernemersvereniging Zandvoort. “Er gaat al zoveel niet door. De intocht van Sinterklaas. De ijsbaan, die bezoekers trok van ver buiten Zandvoort. Het is nu allemaal zo kleurloos. Dit hebben we gewoon nodig voor de verfraaiing van Zandvoort”, aldus Tromp. De verlichting kan alle kleuren aannemen. “Nu is het blauw en geel, de kleuren van Zandvoort. Maar na Sinterklaas zullen de kerstkleuren wit, groen en rood het dak kleuren. En voor Pride at the Beach kunnen we de regenboogkleuren instellen.” 

De installatie wordt gefinancierd vanuit het Ondernemers Innovatiefonds Zandvoort, een fonds voor en door de ondernemers van Zandvoort en zal nog te zien zijn tot eind februari 2021. Daarna wil Tromp met de gemeente in gesprek om te kijken of er een permanente installatie kan worden geplaatst. 

Alle kleuren van de regenboog voor dak gemeentehuis Zandvoort - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]