Ga naar Content

Dagbesteding voor Gooise ouderen met dementie op de tocht

'T GOOI - Het heeft er alle schijn van dat een groot deel van de dagbesteding voor Gooise ouderen met dementie volgend jaar verdwijnt. Gooise zorgorganisaties en gemeenten trekken aan de bel omdat ze zich zorgen maken over die ontwikkeling.

Foto: Adobe Stock

Gooise ouderen met dementie en een zogeheten wmo-indicatie kunnen nu nog enkele dagen of dagdelen gebruikmaken van dagbesteding. Verschillende zorgorganisaties gaan daar vanaf volgend jaar niet mee door. 

De Gooise zorgorganisaties Amaris, Hilverzorg, Inovum, De Oude Pastorie en Vivium hebben zich niet of heel beperkt ingeschreven voor de nieuwe gemeentelijke inkoop van dagbesteding. Het probleem is onder meer dat de eisen voor onder meer begeleiding veel strenger zijn geworden en de vergoeding voor zorgorganisaties omlaag gaat.

Zorgen 

De zorgorganisaties die de dagbesteding nog aanbieden en de Gooise gemeenten maken zich zorgen. Het aantal mensen dat gebruikt maakt van de dagbesteding is veel groter dan het aantal plaatsen dat straks beschikbaar is. Er wordt nu gekeken hoe het probleem opgelost kan worden zodat de dagbesteding wel actief blijft. 

Voor Gooise ouderen met dementie die nu gebruikmaken van dementie gaat er overigens voorlopig nog niet veel veranderen. De huidige aanbieders hebben met de gemeenten afspraken gemaakt. Ze blijven voor de huidige groep dagbesteding bieden tot er een goede oplossing is.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]