Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Amsterdams vrachtschip vast in Mexicaanse haven na vondst honderden kilo's cocaïne

16 november 2020, 13.26 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Happy Dover, een vrachtschip van een Amsterdamse reder dat onder Nederlandse vlag de wereldzeeën bevaart, mag vanwege een drugsvondst de haven van Mexicaanse stad Ensenada niet verlaten. 

Vesselfinder.com/Zeljko

Dat bevestigt woordvoerder Michiel Starmans van rederij Spliethoff telefonisch aan NH Nieuws. 

De Happy Dover vervoert enkele luxe jachten, waarvan er afgelopen donderdag ten minste één in Ensenada werd afgeleverd. "Nadat het jacht was gelost, is er aan boord van dat jacht drugs aangetroffen", laat Starmans weten. 

270 pakketjes

Volgens de Mexicaanse krant El Universal werden de drugs aangetroffen aan boord van een catamaran. Het zou gaan om 270 pakketjes met een totaal gewicht van zo'n 200 kilo en een straatwaarde van een kleine 2,5 miljoen euro. 

De Mexicaanse autoriteiten zijn vervolgens een onderzoek gestart. "Maar we weten niet hoe lang dat gaat duren", aldus Starmans. De woordvoerder benadrukt dat vandaag in Mexico een feestdag is, wat het proces verder kan vertragen.

Bemanning aan boord

De 18-koppige bemanning is verhoord, maar mag het onderzoek aan boord van het schip afwachten. Onder hen zijn drie Nederlanders, onder wie de kapitein.

Volgens Starmans is de crew niet betrokken geweest bij de drugssmokkel, en zouden ze er geen weet van hebben gehad. De reder en de bemanning krijgen in de haven van Ensenada juridische bijstand. Zodra het schip de haven mag verlaten, zal het over de Grote Oceaan richting Tahiti en Fiji koersen.  

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]