Ga naar Content

Geen EK judo voor positief geteste Henk Grol

HAARLEM - Henk Grol heeft zich af moeten melden voor de Europese kampioenschappen judo die deze week in Praag worden gehouden. De Haarlemmer is positief getest op het coronavirus. 

Foto: ANP/Andre de Heus

De 35-jarige zwaargewicht baalt, zo valt te lezen op zijn bericht op Instagram. "Na een goede voorbereiding was ik klaar om te strijden voor mijn negende EK-medaille. Op dit moment voel ik mij goed en heb ik geen klachten. Dat maakt een positief testresultaat dan ook extra bitter."

"Ik voel me goed en heb geen klachten. Dat maakt een positief testresultaat dan ook extra bitter"

Judoka Henk grol

Grol veroverde in zijn carriÞre al drie keer Europees goud, alle keren in de klasse tot 100 kilogram. In die klasse won hij ook twee keer olympisch brons (2008 en 2012). In Praag zou hij uitkomen in de categorie boven 100 kilogram. Grol sluit zijn afmelding strijdvaardig af. "Set your goals high and don't stop till you get there. I will be back in 2021."

Al eerder haakte Michael Korrel (-100 kg) af voor de EK judo vanwege een knieblessure. Kim Polling besloot zelf om zich terug te trekken. De viervoudig Europees kampioene in de klasse tot 70 kilogram kreeg daarna ook te maken met een coronabesmetting. Polling behoorde in eerste instantie wel tot de zestien judoka's die de Nederlandse judobond heeft geselecteerd voor het toernooi, dat dit jaar al drie keer werd uitgesteld vanwege de coronacrisis.

De judobond heeft Jur Spijkers aangewezen als vervanger van Grol.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]