Ga naar Content

Bio-energiebedrijf van veehouder uit Warmenhuizen verdacht van fraude

WARMENHUIZEN - Het Openbaar Ministerie (OM) doet vandaag samen met de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoek bij een bedrijf in Warmenhuizen. Het OM verdenkt ze van fraude, ook denkt het OM dat het bedrijf zich niet houdt aan de omgevingsvergunning.

Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink

Dat bevestigt een woordvoerder van het OM aan NH Nieuws. De gemeente Schagen informeerde vanmorgen omwonenden van het bedrijf door middel van een brief. Daarin schrijft burgemeester Marjan van Kampen dat over de zaak al langere tijd meerdere klachten en meldingen zijn binnengekomen. Waarover die klachten gaan staat niet in de brief vermeld. Op vragen van NH Nieuws wil de gemeente en het OM hierover ook nog niet reageren.

De klachten en meldingen hebben er wel toe geleid dat het OM het bedrijf verdenkt iets strafbaars te hebben gedaan. Volgens het OM gaat het om het overtreden van de omgevingsvergunning en het plegen van fraude.

"Helaas kan en mag ik u op dit moment niet meer vertellen", schrijft burgemeester Marjan van Kampen in de brief die vanochtend bij omwonenden is bezorgd. De burgemeester spoort hen in de brief aan om weg te blijven van het bedrijf, zodat het onderzoek goed verloopt.

De eigenaar was nog niet bereikbaar voor een reactie.

Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]