Ga naar Content

Oranje slaat Bosnië vroeg van zich af: eerste zege onder De Boer

AMSTERDAM - Het Nederlands elftal heeft zondag de voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de Nations League gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA werd Bosnië-Herzegovina met 3-1 verslagen.

Foto: Pro Shots

Het betekende de eerste zege onder leiding van bondscoach Frank de Boer, die een kleine twee maanden geleden Ronald Koeman opvolgde. De coach uit Monnickendam De Boer debuteerde met een nederlaag tegen Mexico (0-1) en zag Oranje achtereenvolgens gelijk spelen tegen Bosnië-Herzegovina (0-0), Italië (1-1) en Spanje (1-1).

Backs Owen Wijndal en Denzel Dumfries werden met een basisplaats beloond voor hun goede spel tegen Spanje en op het middenveld kreeg Davy Klaassen de voorkeur boven Donny van de Beek. Op aangeven van Dumfries werkte Wijnaldum de bal al in de 6e minuut van dichtbij binnen. De aanvoerder scoorde na een klein kwartier spelen opnieuw, dit keer nadat Steven Berghuis de bal met zijn hoofd voor het doel legde.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een treffer van Luuk de Jong werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Oranje kwam bij een paar counters van Bosnië goed weg. Kort na rust viel de derde treffer alsnog, via Memphis Depay. Nederland maakte daarmee in één duel net zoveel doelpunten als tijdens de vorige zes interlands. Na een dekkingsfout van Stefan de Vrij scoorde Smail Prevljak tegen: 3-1.

Nations League

Oranje gaat door de zege aan kop in groep 1 van de A-divisie van de Nations League met 8 punten. Polen (7 punten) en Italië (6 punten) spelen later op zondag nog tegen elkaar.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]