Sport

NL
V

Special: AZ-jeugdspeler Rio Robbemond treedt in voetsporen van z'n vader: "Heb wel iets van hem"

16 november 2020, 08.00 uur · Door Redactie

HEERHUGOWAARD - Van 2001 t/m 2005 speelde Reinier Robbemond voor AZ en later was hij nog trainer bij de Alkmaarders. Tegenwoordig staat de oud-middenvelder vaak langs het trainingsveld om te kijken hoe zijn zoon Rio het doet in de jeugd bij AZ. "Je kinderen zien sporten is altijd fantastisch."

Special van oud-AZ'er Reinier Robbemond - NH Nieuws

Het is ongeveer een jaar geleden dat Reinier Robbemond als assistent-trainer PSV moest verlaten. Samen met hoofdcoach Mark van Bommel werd hij op straat gezet wegens tegenvallende resultaten. Nu een jaar later hoopt de Heerhugowaarder weer snel op het veld te staan. "Ik denk dat ik op een heel hoog niveau kan werken. Alleen soms zijn er andere factoren die van belang zijn, want ik heb niet de naam van een topspeler. Dat maakt het lastiger."

Vergelijking

Voordeel is wel dat hij nu meer tijd heeft voor het kijken naar de trainingen van z'n zoon. "Ik steun hem en geef hem zoveel mogelijk de ruimte dat hij zich kan ontwikkelen." Rio zelf is net als zijn vader ook middenvelder en heeft wat beelden van zijn vader op YouTube voorbij zien komen. "Dan zie ik dat ik wel iets van hem heb."

Bekijk de video voor deze special van Reinier Robbemond. We lopen een dagje mee in het leven van vader en zoon.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]