Ga naar Content

Illegaal feest met honderd mensen in Amsterdamse Bos voorkomen

AMSTELVEEN - De politie heeft vannacht een illegaal feest voorkomen in het Amsterdamse Bos. Ongeveer 100 mensen waren op het feest aan de Blekerskade in Amstelveen gekomen afgekomen. Voordat het feest kon losbarsten, besloot de politie in te grijpen. 

Archief - Verboden toegang Amsterdamse Bos - Foto: Politie Amsterdam

Rond 0.30 uur kreeg de politie een tip over het feest. Toen agenten op de locatie aankwamen, zagen ze een groep van ongeveer 100 mensen onder het viaduct van de A9 in het Amsterdamse Bos. Een deel van de feestgangers vluchtte weg, toen ze de politie zagen.

De politie heeft geen boetes uitgedeeld. "Het feest was nog niet begonnen, dus we konden nog geen boetes uitdelen", legt een woordvoerder van de politie uit. "Ook konden we niet aantonen dat de bezoekers geen anderhalve meter afstand van elkaar hielden." De gegevens van een aantal bezoekers zijn wel genoteerd door agenten.

Maatregelen in Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos vinden vaker illegale feesten plaats. Daarom zijn bepaalde parkeerplaatsen afgesloten vanaf middernacht tot 6.00 uur 's ochtends.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.