Ga naar Content

Hogeschool van Amsterdam gaat leerlingen en docenten testen op het coronavirus

AMSTERDAM - De Hogeschool van Amsterdam (HvA) geeft studenten en docenten de mogelijkheid zich te laten testen op het coronavirus. Volgens de instelling is het belangrijk om in het onderwijs snel te kunnen weten of je corona hebt of niet. Bijvoorbeeld omdat sommige lessen alleen op de campus gevolgd kunnen worden.

Foto: ANP

Bert Zwiep van de Hogeschool van Amsterdam is verantwoordelijk voor de inkoop van de coronatesten. "We hebben sinds maandag de sneltesten met neusstokje en wattenstaafje tot onze beschikking", vertelt hij.

Snel testen

Voor Zwiep is het belangrijk dat leerlingen met een studievertraging naar school kunnen blijven gaan of docenten die voor hun lesstof echt op school moeten zijn.

Het is dan ook niet te bedoeling dat iedereen de test gaat doen. "Het idee is ontstaan omdat het steeds langer duurt voordat mensen hun testresultaten binnenkrijgen of überhaupt een test kunnen doen. Met onze eigen testen kunnen leraren en leerlingen met achterstanden snel bij ons een test doen."

Antwoord

In totaal hebben nu rond de twintig leerlingen en medewerkers een test gedaan sinds maandag. Zwiep wil vooral dat leerlingen en medewerkers snel geholpen kunnen worden. "Het is fijn dat mensen bij ons nu snel een antwoord krijgen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]