Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Iedereen een eigen verdieping: Amsterdams gezin woont samen in zelfontworpen huis

20 november 2020, 13.00 uur · Aangepast 20 november 2020, 14.21 uur · Door Frederieke Weel & Flip Linssen

AMSTERDAM - De familie Otten woont sinds augustus in een zelfontworpen huis op Centrumeiland in Amsterdam. Vader Harvey en moeder Desiree wonen samen op de eerste verdieping, daarboven woont dochter Sophie (18) en bovenin woont zoon Job (16). "Eigenlijk zijn we een soort studentenhuis."

Foto:

Harvey Otten is architect en heeft het huis ontworpen, maar de andere gezinsleden mochten wel meebeslissen. "Er zijn flink wat schetsen aan voorafgegaan en er is veel overleg geweest met de rest van de familie", vertelt Harvey. "Uiteindelijk zaten we nog best wel op één lijn."

Volgens Desiree is het de ideale tussenfase tussen samenwonen met pubers totdat ze het huis uitgaan. "Ik denk dat iedere ouder wel herkent dat je met kinderen soms best op elkaars lip kan zitten. En soms wil je ook wel eens een bepaald televisieprogramma kijken of even rustig een boek lezen en dat kan op deze manier nu wel."

Tekst loopt door onder de video

Familie Otten - NH Nieuws

Als het gezin samen eet, is dat altijd bij Harvey en Desiree op de begane grond. "Sophie meldt het als ze een keertje mee wil eten en Job laat het weten als hij juist niet komt. Dan eet hij met vrienden op zijn eigen verdieping", vertelt Harvey. Maar Desiree en Harvey kunnen ook wel eens profiteren van hun kinderen. Desiree: "Harvey kijkt wel eens tv bij Job, omdat hij een grotere tv heeft en ik drink koffie bij Sophie, omdat die lekkerder is."

Volgens Job zijn vrienden best vaak jaloers als hij vertelt over zijn huis. "Welke 16-jarige heeft nou een keuken en badkamer voor zichzelf? Mijn vrienden zeggen dan dat ze hun ouders irritant vinden en dat had ik hiervoor ook. Maar als ik mijn ouders irritant vind, ga ik gewoon naar mijn eigen verdieping. Superchill."

Jouw Noord-Holland

Benieuwd geworden naar de rest van de verhalen die NH Nieuws maakte over Fijn Wonen in de provincie? Bekijk dan op onze specialpagina alle reportages.