West-Friesland

NL
V

Gratis parkeren bij IJsbaan de Westfries wordt nu definitief

12 november 2020, 12.29 uur · Door WEEFF

HOORN - Het gratis parkeren bij IJsbaan de Westfries wordt definitief. Na uitvoerig onderzoek eind 2019 tot begin 2020 en na het ontvangen van positieve resultaten, heeft de gemeente besloten dat er bij de ijsbaan de eerste vier uur gratis geparkeerd kan worden, daarna geldt het dagtarief. 

NH/Dennis Nieuwenhuis

Uit het onderzoek komt dat de parkeerdruk op het terrein van de ijsbaan en in de omliggende wijken relatief laag is gebleven. De gemeente wilde weten of bezoekers van het vrijetijdspark de Blauwe Berg, dat naast de ijsbaan ligt en waar je een dagtarief betaalt, ook gebruik zouden maken van het gratis parkeren. Maar dit is niet het geval, ook niet wanneer de ijsbaan open is. 

Verder blijkt uit het onderzoek dat het aantal parkeertransacties bij de ijsbaan, ten opzichte van eerdere jaren, is gestegen. Meer bezoekers maken dus gebruik van het terrein dan voorheen. Dit kan komen doordat mensen door het gratis parkeren nu minder zijn gaan carpoolen of nu sneller de auto pakken dan de fiets. 

Geld in het laatje

De financiële gevolgen voor de gemeente Hoorn pakken ook positief uit. Door het dagtarief op andere plekken in Hoorn met 4,3% te verhogen heeft de gemeente het gratis parkeren bij de ijsbaan mogelijk kunnen maken. Daarnaast zijn de parkeeropbrengsten in de gehele gemeente zelfs gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. 

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]