Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

In beeld: volop creatieve ideeën om tóch Sint Maarten te vieren

11 november 2020, 20.55 uur · Aangepast 12 november 2020, 08.29 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - Vanwege corona werd Sint Maarten dit jaar anders gevierd dan anders. Omdat kinderen niet langs de deuren konden gaan, werden er op veel plekken in Noord-Holland creatieve oplossingen bedacht zodat Sint Maarten toch nog een beetje gevierd kon worden. NH brengt de initiatieven met onderstaande fotoserie in beeld. 

Let op: vanwege het grote aantal inzendingen kunnen we niet alle ingestuurde foto's plaatsen.

Daniëlle Versfeld

Bekijk hieronder in een bijdrage van NH en WEEFF hoe Sint Maarten vanavond in Zwaag werd gevierd.

Paul Zwaan uit Hem heeft vandaag een machine gevuld met snoep in de tuin gezet. 

Paul Zwaan

Sommige mensen gebruiken de sneeuwschuiver, anderen maken een snoepkanon of hangen lekkernijen aan een slinger bij deur. In Heiloo deden de buren van Mascha Torenvlied een leuk pakketje voor hun dochter door de brievenbus.

Facebook Mascha Torenvlied - Gravemaker
In Limmen werd er een marktkraampje neergezet, zodat er op anderhalve meter veilig snoepjes gepakt konden worden.
Nanda Gerbers

Maar het snoep kan natuurlijk ook naar de kindjes toegaan! Zo word het snoepgoed in Dirkshorn naar de kinderen gereden via een trein. 

Peter de Goede

Sint Maarten wordt bij Bettie Stam in Amsterdam in huis gevierd. Elke deur in hun woning kreeg een straatnaam en achter elke deur staat een schaaltje met snoepjes. 

Bertie Stam

Via een meterslange buis konden kinderen in Warmenhuizen bij de plaatselijke fietsenwinkel hun snoepjes ontvangen. Maar eerst toeteren natuurlijk!

NH Nieuws

In meerdere steden in Noord-Holland hadden ook veel bewoners een visnetje om de snoepjes te geven. Zo ook bij Sandra Callaghan in Haarlem

Sandra Callaghan

Het gezin van Remco Schaafsma uit Heerhugowaard doet niet mee aan Sint Maarten en laat dit blijken door een uitgeprinte NEE-sticker op de voordeur.

Hij zegt daarover: "Ik ben van mening dat ondanks dat het aantal besmettingen afneemt en dat er wordt gezegd dat kinderen het virus niet overdragen. Dat het aantal contactmomenten met zowel volwassenen als met kinderen zo min mogelijk moet zijn. Ik heb ook een grootvader van 92 die ik voor het laatst heb gezien op mijn (corona)bruiloft op 24 juli. En ik wil het niet op mijn geweten hebben dat hij besmet raakt met het virus omdat ik zo nodig snoep ging uitdelen aan kinderen, die mogelijk toch wel drager kunnen zijn van het virus."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.