Zaanstreek-Waterland

NL
V

Man neergeschoten in Zaandam, schutter nog op de vlucht

11 november 2020, 15.09 uur · Aangepast 12 november 2020, 14.48 uur · Door Redactie

ZAANDAM - Een 56-jarige man is vanmiddag rond 14.30 uur op de Zuiddijk in Zaandam neergeschoten. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Inter Visual Studio/Sam de Joode

Omstanders sloegen alarm toen zij ter hoogte van de sluis een hevig bloedende man op straat zagen liggen. Agenten die op de melding afkwamen ontdekten dat hij was beschoten. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend, maar 'hij was tijdens de melding aanspreekbaar', laat een politiewoordvoerder aan NH Nieuws weten.

Of het om een Zaandammer gaat, is niet bekend. Wel is duidelijk dat hij geen vast woon- of verblijfadres heeft.

Geen aanhouding

De politie heeft de directe omgeving afgezet is een onderzoek gestart. Onder meer met honden en vanuit een politiehelikopter wordt er naar verdachten gezocht, maar vooralsnog is er niemand aangehouden. Een signalement van de schutter(s) is niet bekend. 

Via Burgernet wordt getuigen van een 'recent geweldsincident' aan de Zuiddijk opgeroepen informatie te delen. Iedereen wordt nadrukkelijk afgeraden 'ter plaatse te gaan'. 

Frank Lievers woont vlak bij de plaats delict en vertelt dat hij kort na het schietincident thuiskwam. "We zagen iemand liggen en dachten dat 'ie van de trap was gevallen, want ze zijn hier aan het klussen. Maar het schijnt heftiger te zijn." 

Buurtbewoners over schietpartij Zuiddijk Zaandam - NH Nieuws

Een andere wijkbewoner laat weten dat er 'bijna nooit wat gebeurt' in de buurt. "Je ziet wel eens politie rijden, maar dat is alleen maar controle, voor de rest niets." 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]