Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

De Peiling: Sint Maarten in coronatijd. Doe jij open als er wordt aangebeld?

11 november 2020, 11.00 uur · Aangepast 11 november 2020, 11.27 uur · Door Bernd de Boer

Zingend langs de deuren met snoep als beloning. Vanwege corona wordt het in een aantal veiligheidsregio's afgeraden. Op andere plekken kan Sint Maarten onder voorwaarden toch doorgaan. Doe jij open als er vanavond wordt aangebeld?

ANP

'Blijf thuis'
Vier geen Sint Maarten en blijf thuis'. Dat is het advies van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Ook in de Gooi- en Vechtstreek en Amsterdam Amstelland vragen de veiligheidsregio's ouders om hun kinderen binnen te houden.

Posters voor het raam
In Kennemerland en Zaanstreek-Waterland mogen kinderen wel langs de deur.  In Kennemerland zijn posters uitgedeeld die mensen voor het raam kunnen plakken. Daarmee kunnen ze aangeven of ze wel of niet willen dat kinderen langskomen voor een traktatie.

Kleine groepjes
In gebieden waar wel Sint Maarten gelopen wordt, waarschuwt de overheid dat dat alleen in kleine groepjes mag met bijvoorbeeld het eigen gezin. Er moet rekening gehouden worden met de maximale groepsgrootte, die niet voor kleine kinderen geldt. Kinderen mogen liedjes zingen, maar moeten wel anderhalve meter afstand houden.

Stoepkrijt
Er wordt geadviseerd om bij de voordeur met stoepkrijt aan te geven tot waar de kinderen mogen staan. Traktaties zijn bij voorkeur verpakt. Mensen die behoren tot een risicogroep, worden gevraagd niet mee te doen. Ook als je klachten hebt, wordt aangeraden om de deur gesloten te houden.

 Wat doe jij?
Sla jij Sint Maarten met al die regeltjes een jaar over of doe je de deur gewoon open als er vanavond kinderen aanbellen?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].