Amsterdam

NL
V

Spellenwinkel kan grote vraag naar puzzels in coronatijd niet aan: "Komt een tekort"

11 november 2020, 10.28 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Het is druk bij de spellenwinkels, nu de tweede coronagolf iedereen thuishoudt. Terwijl het sociale leven praktisch stil ligt, zoeken mensen hun plezier in bordspellen. Dat merkt het personeel bij Het Paard, spellenwinkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam ook, waar ze de vraag soms zelfs niet aankunnen.

Spelletjestekort dreigt in tweede coronagolf - NH Nieuws

"Er komt een puzzeltekort", denkt Marieke Diederen, eigenaar van Het Paard. Veel mensen zijn in de coronaperiode begonnen met puzzelen. "Er zijn niet genoeg puzzels om iedereen tot het einde van het jaar te voorzien."

Ook andere spelletjes zijn razend populair. "Monopoly heb ik net weer kunnen bestellen. Maar Scrabble, Risk... Ik kan het gewoon niet krijgen." Ook 999 Games, het bedrijf achter 30 Seconds en Kolonisten van Catan,  ziet een grote stijging in de vraag naar spellen. "Sinds maart is het geëxplodeerd, het is gekkenhuis tot op de dag van vandaag", vertelt een werknemer.

Netflix uitgespeeld

Marieke denkt zelf dat mensen Netflix ondertussen wel hebben uitgespeeld, en op zoek zijn naar een uitdaging. Er ligt in haar winkel nog wel een puzzel van 40.320 stukjes. "Maar ik denk niet dat in Amsterdam mensen plek hebben hiervoor."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]