Gooi

NL
V

Weesp blijft na fusie met Amsterdam voor diensten verbonden aan Gooi en Vechtstreek

11 november 2020, 09.39 uur · Aangepast 11 november 2020, 11.45 uur · Door Sjoerd Stoop

WEESP - Als Weesp over anderhalf jaar fuseert met de gemeente Amsterdam gaat er voor een groot deel van de dienstverlening voor Weespers niets veranderen. Weesp blijft verbonden met de regio Gooi en Vechtstreek voor onder meer het leerlingenvervoer en de vuilophaal.

Adobe Stock

Weesp heeft met de regio afgesproken dat het na de fusie met Amsterdam gebruik mag blijven maken van de dienstverlening die nu geboden wordt. Dat betekent niet alleen dat het afval blijft opgehaald worden door de GAD, maar ook dat bepaalde zorgtaken via de regio Gooi en Vechtstreek blijven uitgevoerd. Voor Weespers die nu gebruikmaken van bepaalde zorg, zoals het leerlingenvervoer en het consultatiebureau, verandert er niets. Nieuwe cliënten die na de fusiedatum zorg nodig hebben, gaan wel gebruikmaken van de diensten van Amsterdam. 

De reden dat Weesp aan de regio Gooi en Vechtstreek verbonden blijft is vooral dat er dan voor Weespers zelf na de fusie zo min mogelijk verandert. 

Niet alles blijft hetzelfde

Toch blijft niet alles bij het oude. Weesp valt na de fusie met Amsterdam bijvoorbeeld niet meer onder de GGD Gooi en Vechtstreek, maar gaat over naar de GGD Amsterdam Amstelland. De regiogemeenten hebben met elkaar afgesproken dat de andere Gooise gemeenten niet opeens meer geld hoeven te betalen omdat Weesp straks niet meer meebetaalt aan de kosten.

Burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp is blij met de nieuwe afspraken. "Ik vind het belangrijk dat deze zaken voor Weespers na de fusie goed geregeld zijn en dat hier geen onduidelijkheden over bestaan", aldus Van Bochove.

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]