Ga naar Content

Gerelateerde videos

Auto's en kliko's demonteren voor hergebruik in aflevering 10 van Pak an doen

BLOKKER - Maar liefst 95 procent van een auto wordt hergebruikt. Bij de grootste autosloperij van Noord-Holland, in Blokker, zijn er inmiddels zelfs twee medewerkers speciaal opgeleid om elektrische auto's te demonteren, zien we aflevering 10 van Pak an doen. 
Foto:
Maar waar hergebruik van auto-onderdelen inmiddels gemeengoed is, lijkt recycling in de bouw nog op stoom te moeten komen. Het Amsterdamse Stonecycling is de uitzondering die de regel bevestigt. Het Amsterdamse bedrijf timmert al tien jaar aan de weg met het maken van stenen uit afval.
Pak an doen aflevering 10 steenrecycle - Foto: NH/Pak an doen
Tot slot gaan we op bezoek bij een Helderse uitvinder die een machine heeft bedacht waarmee je in een oogwenk de wieltjes van rolcontainers en kliko's afhaalt. Een slim systeem omdat je daarmee hergebruik bevordert, al is er wel twee jaar denkwerk aan voorafgegaan. 
Foto:

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]