Ga naar Content
Haarlem

Haarlemse coronateststraat weer open met afzuigkappen

9 november 2020, 16.42 uur · Aangepast 9 november 2020, 17.56 uur
Door: Marieke Pijlman · Foto: NH

HAARLEM - De brandweer heeft de gesloten coronateststraat in de Waarderpolder onderzocht en er worden nu afzuigkappen geïnstalleerd om het probleem met de uitlaatgassen van auto's op te lossen. "Deze locatie gaat dinsdag weer open", zo laat Harm Groustra, woordvoerder van de GGD Kennemerland weten. 

De GGD heeft de teststraat aan de Conradweg tijdelijk moeten sluiten wegens de CO-melder die zondag afging. - NH Nieuws

De overdekte teststraat werd zondag gesloten nadat er een CO-melder afging die de hoeveelheid koolmonoxide in een ruimte, meet. De geplande testafspraken werden gelijk verplaatst naar de tesstraat in Vijfhuizen. Het lukte de GGD niet om iedereen goed te bereiken, waardoor er maandagochtend toch nog wat mensen voor een dichte deur in de Waarderpolder stonden. 

Afspraken verzet

"We hebben 57 afspraken verzet naar Vijfhuizen", vertelt Groustra. "We hebben iedereen gemaild en gebeld, maar het was weekend, dus we hebben misschien niet iedereen kunnen bereiken, maar we hebben wel ons best gedaan om ervoor te zorgen dat niemand hier voor niets stond." In Haarlem kunnen zo'n 600 mensen per dag getest worden en in Vijfhuizen ligt de capaciteit een stuk hoger. Daar kunnen zo'n 1600 tests per dag worden afgenomen.

De winterteststraat van de GGD in de Waarderpolder,  is een grote loods waar de auto's in een U-vorm doorheen worden geleid. Na onderzoek van de brandweer blijkt dat er te veel uitlaatgassen in de hal blijven hangen, waardoor de CO-melder is afgegaan. De afzuigkappen moeten het probleem oplossen. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]