Ga naar Content

Kippenhouder Sinkeldam teleurgesteld over verloop Giro

ASSENDELFT - Ook voor wielrenner Ramon Sinkeldam was het een bewogen jaar. Niet alleen doordat de coronacrisis het wielerseizoen door de war gooide, maar is de Noord-Hollander sinds een aantal maanden de trotse eigenaar van een aantal kippen. "Sinds vorige week geeft één kip af en toe een ei. Ik hoop dat die anderen het ook gaan doen", aldus de enthousiaste wielrenner. 

Wielrenner Sinkeldam met zijn kippen - NH Sport/Thomas Brood

Afgelopen maand fietste Sinkeldam in de Giro. In de elfde etappe moest hij noodgedwongen afstappen. "Wij wilden vanaf het begin van het seizoen goed zijn, maar ik denk dat het allemaal net even te lang duurde", vertelt de inwoner van Assendelft. "Ik was goed, maar uiteindelijk waren er achtereenvolgend te veel wedstrijden. In de Giro had ik het helemaal gehad. Niet mentaal, maar fysiek. Ik kon niet meer. Over de Giro ben ik dan ook heel teleurgesteld, omdat ik zo goed als geen rol heb kunnen spelen."

"Over de Giro ben ik heel teleurgesteld, omdat ik zo goed als geen rol heb kunnen spelen"

wielrenner ramon sinkeldam

Ondanks dat dit een ander seizoen was dan alle voorgaande wielerjaren, was Sinkeldam blij dat er überhaupt nog kon worden gefietst. "Ik denk dat het dit jaar het belangrijkste was dat alles gewoon door ging", zegt hij daarover. "Vooral voor de sponsoren, van de ploeg maar ook van de wedstrijden. Er zijn veel ploegen die het financieel heel moeilijk hebben. Als je dan ook nog niet eens in beeld komt, dan kan het meteen afgelopen zijn. Het moet niet lang zo blijven, want dan is er geen zak aan. Maar ik denk dat we dit jaar hebben geprobeerd om te redden wat er te redden viel."

Bekijk bovenstaande video voor de hele reportage met Ramon Sinkeldam. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]