Ga naar Content

VOCHOORN wil een coronabonus voor de boa's

HOORN - De fracties van VOCHOORN, HOP, Fractie Tonnaer en VVD Hoorn willen een coronabonus van 300 euro voor de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in Hoorn.  Zij stelden op 6 november vragen aan het college van burgemeesters en wethouders over een bonus voor de boa's. "Bij de politie en de boa's ligt de laatste tijd een zware last op de schouders", vertelt Aart Ruppert fractievoorzitter van VOCHOORN.

Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Afgelopen week liet Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, weten dat elke politieagent een coronabonus van 300 euro krijgt. Dit als een blijk van waardering voor de solidariteit en de betrokkenheid die zij in de afgelopen periode lieten zien. De vakbonden voor de boa's zijn ontevreden dat de bonus niet ook voor de boa's geldt. Aart Ruppert vindt dit ook bijzonder.

Zwaar werk

"In de afgelopen periode hebben de boa's best wat werk uit handen genomen van de politie", vertelt Ruppert. Hij legt uit dat met name door de coronacrisis het werk van de politie, maar ook van de boa's, zwaarder is. "En dat blijft het voorlopig ook nog wel."

"De boa's zijn in Hoorn dag en nacht met volle overgaven aan het werk"

Aart Ruppert, fractievoorzitter van VOCHOORN

De boa's moeten er onder andere voor zorgen dat de coronamaatregelen gehandhaafd blijven. Dat en hun andere taken doen zij volgens Ruppert met veel toewijding: "De boa's zijn in Hoorn dag en nacht met volle overgaven aan het werk." Als financiële steun en een blijk van waardering vindt Ruppert dan ook dat de boa's een coronabonus van 300 euro verdienen. 

Hoorn telt twintig boa's. Wanneer iedere boa 300 euro krijgt, kost dat dus in totaal 6000 euro. Ruppert: "De gemeente Hoorn heeft sinds eerder dit jaar een apart potje met geld om financiële steun te geven aan verenigingen en ondernemers tijdens de coronacrisis." Volgens hem zou de bonus voor de boa's goed uit dit potje betaald kunnen worden. 

Uitkeren van de bonus 

Eerder deze week gaven verschillende gemeenten, waaronder Amsterdam al aan een coronabonus aan hun boa's uit te keren. En eigenlijk gaat Ruppert er vanuit dat de boa's in Hoorn ook de bonus krijgen. "Vier grote partijen steunen dit voorstel en het gaat in Hoorn om maar twintig boa's die de bonus moeten krijgen."

Verder hoopt hij dat de andere West-Friese gemeenten kijken naar wat zij voor de eigen boa's kunnen betekenen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]