Gooi

NL
V

Naardens stel steunt horeca-ondernemingen met speciaal platform

7 november 2020, 12.11 uur · Aangepast 7 november 2020, 16.34 uur · Door Laura van der Molen

NAARDEN - De horeca wordt voor de tweede keer hard geraakt door de coronamaatregelen. Daarom besloten Sander en Julianne een website te maken, speciaal voor horecaondernemingen. Via dit platform hopen ze klanten aan te moedigen om lokaal hun eten te bestellen.

Stel maakt website voor horeca-ondernemers - NH Nieuws

Dat de horeca het zwaar te verduren heeft, is inmiddels niks nieuws. Sander en Julianne wilden graag de branche steunen en bestelden daarom wekelijks eten. Het viel in de praktijk echter vaak tegen hoe gemakkelijk dat laatste ging.

Er ontbrak een platform waar klanten terecht konden voor een duidelijk overzicht met al het horeca-aanbod uit de buurt. Dus besloten het Naardense koppel dit zelf op te zetten.  "Het was lang uitpluizen en veel lijstjes aflopen om een goed overzicht te krijgen van alle restaurants, cafeetjes en cateraars uit de buurt. We begonnen met Naarden en Bussum, maar algauw kwamen daar andere steden en dorpen bij", vertelt Sander.

Inmiddels staat de teller op twaalf plaatsen. Het platform dient als tussenpersoon voor klanten en horecaondernemingen. Middels het platform wordt al het aanbod gebundeld door slechts een paar clicks. 

Opvallen

Opvallend is de extra moeite die horecaondernemingen doen om klanten aan zich te binden. "Sommigen maken zelfs filmpjes om te laten zien hoe je een bord mooi dekt of hoe je het eten leuk kan opdienen", vertelt Julianne. En volgens Sander is dat niet zo gek, want de horeca doet er alles aan om op te vallen tussen het aanbod, in de hoop toch nog bestellingen te krijgen.

"We vinden het super belangrijk dat we de horeca steunen en dat de restaurants en cateraars deze tweede golf overleven. Samen kunnen we dat doen", aldus Sander.

Tachtig uur

Het stel werkt aan de website in hun vrije tijd en heeft de afgelopen anderhalve week al meer dan tachtig uur aan het initiatief besteed. Dat ze het vrijwillig doen, vinden Sander en Julianne vanzelfsprekend: "We doen dit echt zodat mensen nieuwe horeca-ondernemingen gemakkelijk ontdekken en zodat de horeca ervan profiteert. Iedereen is welkom op ons platform, dus stuur gerust een mailtje". 

Een kijkje nemen op het platform of je eigen horecaonderneming aanmelden, kan hier

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]