Ga naar Content

Gerelateerde videos

Remy en zijn vrienden: spektakel in de jaaghal

In de serie Remy en zijn vrienden volgt NH het reilen en zeilen op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Deze keer proberen we extra mooie beelden te maken van het jagen van Remy.

Cameraman Arnold bevestigt een camera aan de jaagsimulator - Foto: NH

Remy gaat vandaag de jaaghal in. Dat is op zich niet zo bijzonder, want dat heeft hij al zoveel keren eerder gedaan. Maar ditmaal hebben we een cameraatje aan de jaagsimulator vastgemaakt, in de hoop extra mooie beelden te kunnen schieten.

Als de kist voor Remy's verblijf wordt gezet, weet hij inmiddels precies wat hij moet doen. En hij weet ook dat hij daarvoor een beloning krijgt in de vorm van een lekker stukje vlees. Als Remy in zijn kist zit, zien we pas goed hoe groot ie inmiddels is geworden.

"Het kan nog net", zegt dierverzorger Saskia, "hij kon nog draaien, maar het wordt wel steeds krapper in de kist. Maar gelukkig wil hij er nog steeds in en kunnen we hem op deze manier verplaatsen."

Toen het hek van zijn kist dicht ging, leek het even of Remy's staart klem kwam te zitten, maar dat kan volgens Saskia niet: "De kist is zo gemaakt dat er altijd een richeltje overblijft waar zijn staart onder door kon." Gelukkig maar.

"Remy is zo snel en zo fanatiek"

saskia verbruggen, dierverzorger

Snel

Nadat het vlees en de camera aan de jaagsimulator zijn vastgemaakt kan het feest beginnen. Remy heeft zich ontwikkeld tot een felle en behendige jager, dus helaas voor ons was het feestje van korte duur. In zijn tweede poging had hij het vlees al te pakken.

Saskia: "Hij is zo snel en zo fanatiek. En we hadden nog wel een van de beste bestuurders van de simulator boven staan."

Door de harde klap waarmee Remy het vlees los sloeg, schoot het weg en kon hij het lekkers even niet meer vinden. Toen hij het uiteindelijk vond, was het ook hap-slik-weg.  

Dierverzorger Saskia met prooi Jolanda - Foto: NH

Jolanda

Behalve met de jaagsimulator proberen de verzorgers de roofdieren ook op andere manieren te prikkelen. Deze keer met Jolanda. Zo heet het prooidier dat is gemaakt van hout en brandweerslangen.

Saskia: "Ik denk dat we hem eerst aan de wat kleinere leeuwen geven, voordat we hem bijvoorbeeld aan tijger Vladimir geven, want Vladimir krijgt alles stuk."

Uiteindelijk is leeuw Aslan de gelukkige. Maar ook hij wist wel raad Jolanda. Aslan pakt het geval, dat een dikke vijftig kilo weegt, gewoon op en begon er mee te slepen alsof het niks was. 

Kijk hier voor meer afleveringen van Remy en zijn vrienden

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]