Ga naar Content

Mourad T. gaat in hoger beroep in Hoornse verkrachtingszaak

HOORN - Mourad T. is in hoger beroep gegaan tegen het vonnis in de Hoornse aanrandings- en verkrachtingszaak. T. kreeg op 29 oktober vijf jaar cel en tbs voor een aanranding en verkrachting van twee vrouwen.

Foto: Google Maps

Volgens de advocaat is T. onterecht en op onjuiste gronden veroordeeld. Mourad T. heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest en heeft ook tijdens zijn rechtszaak gezegd dat hij onschuldig is.

Mourad T. werd veroordeeld voor de verkrachting van een jonge vrouw op 31 mei 2019 en een aanranding in het voorjaar van 2019. T. werd ook verdacht van een andere gewelddadige aanranding in 2019, maar daar werd hij voor vrijgesproken.

Eerder werd T. al eens veroordeeld voor de verkrachting van een 16-jarig meisje. In 2018 kwam hij na 2,5 jaar gevangenisstraf vrij. Nog geen half jaar later sloeg hij opnieuw toe. 

OM

Naast Mourad T. heeft ook het OM besloten om in hoger beroep te gaan. Mourad T. is door de rechter vrijgesproken voor een van de drie zaken, maar het OM wil dat hij ook voor die zaak veroordeeld wordt. Volgens het OM hebben ze er bewezen geachte feiten voor. Het hoger beroep zal worden behandeld door het Gerechtshof in Amsterdam.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]