Ga naar Content

Loosdrechtse broertjes voeren campagne voor een stuntbaan

LOOSDRECHT - Op vakantie in Zwitserland ontdekten de broers Ty (11) en Jazz (12) het  racen over een stuntbaan en al snel bedachten de twee: dat moet er ook in Loosdrecht komen. Daarom startten ze een campagne, waarin zelfs paralympisch kampioen Bibian Mentel zich bij aansloot.

Stuntende broertjes willen stuntbaan in Loosdrecht - NH Nieuws

De broertjes konden geen genoeg krijgen van de stuntbaan in het buitenland. Helaas biedt Loosdrecht weinig van dit soort activiteiten voor oudere kinderen. Op een speeltuintje en een kleine halfpipe na, is er niet veel voor de jongens te beleven. Samen met hun moeder zette Ty en Jazz een campagne op. Dat begon met wat mailtjes naar de gemeente en die bleek al snel enthousiast. "Het idee is goed ontvangen en er wordt echt meegedacht hoe we ervoor kunnen zorgen dat de stuntbaan er komt", aldus moeder Jonna. 

Een stuntbaan is een soort crossbaan waar - vrijwel - alles op wielen overheen kan. Zo ook mensen die in een rolstoel zitten. Daarnaast is een stuntbaan de perfecte plek om contacten aan te leggen. "Het is makkelijk en laagdrempelig om elkaar even te complimenteren over een goede jump of over een mooie BMX",  vertelt moeder Jonna. De broertjes hebben al meerdere vriendjes overgehouden aan hun middagen op andere stuntbanen. Bovendien draagt een stuntbaan bij aan de sportiviteit en veel uren vermaak in de buitenlucht. 

Bibian Mentel

De campage werd ook goed ontvangen door de buurtbewoners. En in het bijzonder door buurvrouw en paralympisch kampioen Bibian Mentel. Met haar foundation Mentelity sloot zij zich aan bij de actie van de jongens.

Samen zoeken ze nu naar fondsen die kunnen bijdragen aan de verwezenlijking van de stuntbaan. Inmiddels is er al een donatie ontvangen van 10.000 euro.

Meer informatie over de actie van de twee broertjes staat op deze website.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]