Ga naar Content

Pim Ligthart verlaat Vuelta in vijftiende etappe

PUEBLA DE SANABRIA - Wielrenner Pim Ligthart heeft de Vuelta verlaten. De Noord-Hollander in dienst van team Total Direct Energie, die voor het eerst sinds vier jaar weer een grote ronde reed, besloot de Ronde van Spanje halverwege de vijftiende etappe te verlaten. 

Foto: Team Direct Energy

Waarom Ligthart (32) opgaf tijdens de langste etappe van de etappekoers, is nog niet bekend. Aan het begin van de dag reed Ligthart nog in de kopgroep. De wielrenner uit Hoorn bezette de 127e plaats in het algemeen klassement, ruim drie uur achter klassementsleider Primoz Roglic van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. 

Met Niki Terpstra (ploeggenoot van Ligthart), Julius van den Berg (EF Pro Cycling) en Jetse Bol (Burgos-BH) rijden er nog drie Noord-Hollanders mee in de Vuelta. De laatste etappe staat komende zondag (8 november) op het programma.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]