Ga naar Content

NH Radio's June haalt al bijna 8.000 euro op voor de Voedselbank

NOORD-HOLLAND - June Hoogcarspel haalde met haar radioprogramma June tot Twaalf tot nu toe bijna 8.000 euro op voor de Voedselbanken in Noord-Holland. Ze roept luisteraars op om kaartjes van de Postcodeloterij te verzamelen met een waarde van 12,50 euro aan vegetarische artikelen. Deze doneert ze aan de Voedselbank.

June is blij met alle donaties - Foto: NH Nieuws

"Ik hoopte stiekem al dat we over de 10.000 euro zouden gaan. Maar dit is wel heel snel, in drie dagen", zegt June. Tijdens de actie van vorig jaar werd er bijna 4.000 euro opgehaald. De verklaring voor dit enorme succes zoekt ze in de coronatijd. "Juist in deze tijd zien luisteraars mensen om hen heen die het erg zwaar hebben. Nu kunnen ze met beperkte middelen toch iemand helpen."

June kijkt iedere dag reihalzend uit naar de komst van de post: "Gisteren heb ik een uur en een kwartier lang alle eneveloppen opengescheurd. Vandaag zelfs met vier collega's om de tafel gezeten om de kaartjes uit de enveloppen te halen.  Daar zitten hele leuke kaartjes bij, mensen die schrijven 'mooie actie' of 'wat fijn om te doen'. Dat is toch wel heel bijzonder, ik bewaar ze allemaal!"

Tekst loopt door onder het kader

Meedoen?

Wie mee wil doen aan de actie van June kan de kaartjes sturen naar:

NH radio
tav actie voedselbank
Postbus 9823
1006 AM Amsterdam

Let op: wie wil doneren, moet de kaart zelf activeren, informatie vind je op de kaart zelf.

12 november gaat June boodschappen doen. En dat heeft wat voeten in aarde: "Vorig jaar ging ik met de stagiair en ons eigen busje. Dit jaar schijnt een luisteraar een vrachtwagen aangeboden te hebben. Als het even kan wil ik wel met een vrachtwagen!"

De manager van de supermarkt weet al wel dat June langs komt om boodschappen te doen. "Hij weet alleen niet dat het zo uit de hand loopt." De booschappen gaan naar het distributiecentrum van de Voedselbank, waarna het wordt verdeeld onder voedselbanken in Noord-Holland.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.