Ga naar Content

Explosief onschadelijk gemaakt na plofkraak Hilversum, onderzoek nog altijd bezig

HILVERSUM - Er wordt nog zeker de rest van de ochtend onderzoek gedaan rond het Hilversumse winkelcentrum Kerkelanden, waar vannacht een plofkraak werd gepleegd op een geldautomaat. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zoekt rond de plek van de plofkraak naar onontplofte explosieven, één gevonden explosief is ondertussen al onschadelijk gemaakt. 

Foto: Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

De plofkraak was vannacht om 2.30 uur en veroorzaakte een enorme ravage. Een deel van de gevel ligt aan puin. Uit voorzorg zijn enkele woningen boven het winkelcentrum ontruimd.

Een naastgelegen winkel van een audiciën heeft ook flinke schade. Daar zou onder meer een tussenmuur gesneuveld zijn en is de winkelpui ontzet. 

Harde knallen

Buurtbewoners zeggen twee harde knallen te hebben gehoord en zagen ook een lichtflits. Omstanders zagen na de plofkraak twee of drie daders vluchten met een scooter. Het zou gaan om een scooter met een 'opgevoerd geluid'. De politie laat weten vannacht nog lang naar de mannen gezocht te hebben, maar nog zonder resultaat. De politie vraagt buurtbewoners of andere getuigen die iets gezien hebben zich te melden. 

Buurtbewoners vertellen hoe ze vannacht wakker schrokken van de plofkraak:

Buurtbewoners vertellen hoe ze vannacht wakker schrokken van de plofkraak - NH Nieuws

Explosieven

Experts van de EOD zijn rond de geldautomaat steen voor steen aan het ruimen op zoek naar overgebleven explosieven. Ondertussen wordt er ook gezocht naar andere sporen van de daders. Dat onderzoek gaat volgens de politie nog wel even duren. 

De straat voor de geldautomaat en enkele aangrenzende winkels zijn door de politie nog ruim afgezet. Andere winkels in het winkelcentrum zijn vanochtend wel gewoon open. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]