Ga naar Content

Geel en zwart moeten Wilhelminabrug veiliger maken

ZAANDAM - Gele vlakken met een zwart kruis moeten ervoor zorgen dat het voor fietsers en voetgangers veiliger wordt de Wilhelminabrug te passeren. De markeringen geven het beweegbare deel aan. Eerder werden de Claus- en Beatrixbrug al voorzien van geel en zwart

De Beatrixbrug kreeg al eerder markeringen, nu volgt de Wilhelminabrug. - Foto: NH Nieuws

Wethouder Havens en Vaarwegen Gerard Slegers laat op de website van Zaanstad weten: "We zetten alles op alles om de veiligheid van onze bruggen te vergroten en de risico’s op ongevallen nu en in de toekomst nog verder te verkleinen."

Dodelijk ongeluk

Op de Den Uylbrug vond in 2015 een dodelijk ongeluk plaats en drie jaar later viel er een bejaard echtpaar van de Bernhardbrug. Dit zorgde ervoor dat deze bruggen al eerder een likje verf kregen. Zaanstad is de eerste gemeente die bruggen deze markeringen geeft. 

NH Nieuws maakte hier al eerder een reportage over. 

Zaanse bruggen kleuren geel - NH Nieuws

De markeringen zullen de beweegbeware brugdelen duiden, al is daarmee de gevaarlijke situatie voor fietsers niet opgelost. De verhoging tussen het wegdek en fietspad blijft. Rood-witte belijning moet ervoor zorgen dat de verhoging voor fietsers beter zichtbaar is, waardoor er naar verwachting minder ongelukken zullen gebeuren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]