Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Vooral circusleeuwen bij Hoenderdaell vinden verplichte sluiting even wennen

4 november 2020, 13.21 uur · Aangepast 4 november 2020, 13.40 uur · Door Matthijs Gemmink

ANNA PAULOWNA - Vanmorgen om 9.30 uur ging de kassa van dierenpark Hoenderdaell bij Anna Paulowna, voorlopig voor de laatste keer, open. De nieuwe coronaregels dwingen het park voor de tweede keer dit jaar de deuren te sluiten. De rust die vanaf morgen neerdaalt zal voor alles en iedereen weer vreemd zijn.

NH Nieuws

"In het voorjaar hebben we wel gemerkt dat de dieren het gek vonden dat er even geen publiek meer kwam", vertelt directeur Robert Kruijff van dierenpark Hoenderdaell. "We hebben heel wat circusleeuwen hier zitten die hun hele leven gewend zijn aandacht van mensen te krijgen. Die zitten echt wel door de gaten in het hek te kijken van 'jongens waar blijven jullie nu'. Maar we hebben ook vogels die de rust juist heerlijk vinden."

Vanavond om 22.00 uur zullen de nieuwe coronaregels van de overheid ingaan en dat betekent dat het park vanaf morgen twee weken lang gesloten zal zijn. "Het voorjaar was echt verschrikkelijk. Dan hebben we normaal namelijk heel veel bezoekers. In november is het een stuk rustiger. Het is dus een klein tikje in vergelijking met het voorjaar."

Tekst gaat verder onder de video.

Vooral circusleeuwen op dierenpark Hoenderdaell vinden de verplichte coronasluiting even wennen - NH Nieuws

Door de gemiste inkomsten van dit coronajaar moet het park wel schuiven met investeringen. Veel plannen die er lagen, zijn vooruit geschoven. "We hadden nieuwe prullenbakken en bankjes besteld voor de wandelroutes. Die hebben we afgezegd. En we wilden een mooie rotswand met een waterval bouwen in het ara-verblijf. Dat hebben we ook doorgeschoven."

Andere klussen

Voor de dierverzorgers zal er weinig veranderen. De dieren moeten natuurlijk gewoon eten, maar voor de medewerkers in het (afhaal)restaurant en bij de kassa zullen andere klussen worden bedacht. "We zullen even gaan puzzelen wat we kunnen doen. Ik heb hier zelf al kabels klaarliggen voor laadpalen op het parkeerterrein. Als je dat gaat aanleggen, geeft het rommel op het park. Daar hebben we dan nu wel even tijd voor", zegt Kruijff.

De maatregelen gelden voorlopig dus voor twee weken. "De ervaring leert dat we waarschijnlijk nog wel een paar weken langer in het schuitje zitten. Het is niet anders en we zijn niet zielig. Er zijn mensen die écht zielig zijn. We moeten er allemaal even doorheen."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]