Ga naar Content

AZ-speler Ferdy Druijf geniet van rentree na corona-besmetting

WIJDEWORMER - Bij Jong AZ maakte Ferdy Druijf maandagavond zijn rentree op het voetbalveld. De spits ontbrak een aantal weken doordat hij door het coronavirus besmet was geraakt. "Ik heb het heel erg gemist", zei Druijf na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Telstar. 

Ferdy Druijf is blij dat hij terug is - NH Sport/Rob Wanst

"Je zit alleen maar thuis en mag niks doen. Ik heb, denk ik, twaalf dagen gemist en de zeventiende dag werd ik pas negatief getest", blikt de Uitgeester terug op de afgelopen periode. Een dag of drie voelde hij zich echt ziek. "Ik had verhoging, zweten, benauwd. Als ik de trap opliep, was ik kapot. Ik ben blij dat dat voorbij is."

"Als ik de trap opliep, was ik kapot"

Jong AZ-speler Ferdy Druijf

Tegen Telstar speelde Druijf een uur mee. "Gisteren zei ik tegen de trainer dat ik negentig minuten wilde maken in plaats van zestig. Maar ik denk dat het goed is dat je er zestig maakt als je er zolang hebt uit gelegen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]