Ga naar Content

Spookstatenlid Gideon Everduim (DENK) zit thuis met burn-out en wordt vervangen

HAARLEM - Statenlid Gideon Everduim van DENK die al maanden niet meer aanwezig was bij een vergadering zit thuis met een burn-out. Dat bevestigt het landelijk bestuur van de partij aan NH Nieuws. Everduim heeft zich ziek gemeld en wordt vervangen door de nummer twee van DENK: Süleyman Koyuncu.

Foto: ANP/Sem van der Wal

Een woordvoerder van de partij zegt dat er twee gesprekken zijn geweest met Everduim. "Die zijn constructief geweest. Maar na een bezoek aan de arts blijkt dat hij te maken heeft met een flinke burn-out. Vanochtend heeft hij zich daarom ook ziek gemeld."

De afgelopen maanden was de Amsterdammer veelvuldig in het nieuws als onder meer organisator van anti-racismeprotesten. Maar tot frustratie van sommige collega-Statenleden bleef hij weg bij Provinciale Statenvergaderingen. Ondertussen kreeg hij wel gewoon zijn maandelijkse vergoeding van 1200 euro doorbetaald.

Lees ook

Commissaris van de Koning sprak Everduim vorige maand aan op zijn afwezigheid. Helpen deed het niet, want ook de vergadering erna schitterde de DENK-fractievoorzitter door afwezigheid.

Herstel

Op de vraag waarom Everduim al maandenlang veelvuldig afwezig is, en zich niet eerder liet vervangen, kon de DENK-woordvoerder niets zeggen. "Hij is de enige die daar antwoord op kan geven. Maar de uitkomst nu is dat hij moet herstellen. Hij moet pas op de plaats maken, en gezond worden. En daar gaat hij nu de tijd voor nemen."

Hij wordt vervangen door de nummer twee van de lijst: Süleyman Koyuncu. Of we Everduim nog terugzien in het Provinciehuis is onduidelijk. "Als je een burn-out hebt, zijn dat vragen waar je niet mee bezig bent. Dus daar valt nu niks over te zeggen", aldus de woordvoerder.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook