Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Drie kinderen en twee volwassenen gewond bij woningbrand in Assendelft

2 november 2020, 07.48 uur · Aangepast 2 november 2020, 12.32 uur · Door Redactie

ASSENDELFT - Bij een woningbrand in Assendelft is vanochtend een gezin met twee volwassenen en drie kinderen (14, 16 en 19) gewond geraakt. Volgens de politie zijn vier gezinsleden naar het ziekenhuis vervoerd. De twee ouders en een van hun kinderen zijn zwaargewond geraakt, zegt een politiewoordvoerder.

Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

De brand ontstond rond 6.45 uur in een woning aan de Zomerzon in Assendelft. Meerdere eenheden van de brandweer en ambulancedienst werden opgeroepen. Om 7.30 uur meldde de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland dat de brand uit was. 

De brandweer heeft de gezinsleden uit het huis gehaald. Een van de kinderen is door een raam gesprongen en liep hierbij botbreuken op. Een persoon moest gereanimeerd worden, zegt de woordvoerder van de politie. 

Buurtbewoners hebben de hulpdiensten ter plekke geholpen met het verzorgen van de gewonden."Ik heb gehoord dat iemand ook naar binnen wilde rennen, maar die hebben ze gelukkig tegen kunnen houden", vertelt een buurvrouw tegen NH Nieuws. "Het was erg heftig, er was veel gegil."

De politie doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Woningbrand Assendelft - NH Nieuws

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.