Sport

NL
V

Wim Jonk ziet FC Volendam 'volwassen' winnen

1 november 2020, 14.53 uur · Aangepast 1 november 2020, 15.58 uur · Door Redactie

VOLENDAM - Het was nou niet dat de vonken er vanaf spatten bij FC Volendam. Maar met de 2-0 overwinning op FC Eindhoven voert de ploeg van trainer Wim Jonk de druk wel op bij de top van de competitie. Volgende week wacht de kraker in Doetinchem tegen De Graafschap. 

Wim Jonk na de 2-0 zege op FC Eindhoven - NH Sport/Edward Dekker

De Volendammers gaven nagenoeg niks weg tegen FC Eindhoven en stelden met twee treffers voor rust de zege vroeg veilig. "Een volwassen zege", vond FC Volendam-trainer Wim Jonk. "We waren stabiel en qua compactheid stond het goed. Ook wel lekker om zo eens naar een wedstrijd te kijken."

Quote

"Ook wel lekker om eens zo naar een wedstrijd te kijken"

FC Volendam-trainer Wim JOnk

Van den Ven

Micky van de Ven keerde tegen FC Eindhoven terug in de basis. Hij speelde in de uitwedstrijd tegen Telstar op 30 augustus zijn laatste duel en hield het zondag zonder problemen 69 minuten vol. "Ik was best wel zenuwachtig voor deze wedstrijd", geeft de centrale verdediger  toe na afloop. "Het voelt best raar om na tweeënhalve maand weer minuten te gaan maken, maar voor mijn gevoel ging het prima." 

Tekst gaat verder onder de video

Micky van den Ven is terug bij FC Volendam - NH Nieuws

Quote

"Ik was best zenuwachtig voor deze wedstrijd"

FC Volendam-speler Micky van de Ven

Jonk kende geen twijfels om Van de Ven in de basis te laten beginnen. "Micky heeft niet zo veel ritme nodig. Die past zich heel snel aan. Dat geeft aan dat het een talentvolle jongen is. Hij heeft gecontroleerd gespeeld en geen gekke dingen gedaan."

Van de Ven is zodoende net op tijd fit voor de topper tegen De Graafschap en kijkt uit naar de clash met de Superboeren. "Leuk potje, zeker. We trekken hem door ook", zegt Van de Ven strijdbaar over de zegereeks van FC Volendam, dat nu vier duels op rij heeft gewonnen.

De Graafschap - FC Volendam begint zaterdagdmiddag om 14.00 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]