FC Volendam ontdoet zich ook van FC Eindhoven

VOLENDAM - Na doelpuntrijke zeges op Jong PSV, Jong AZ en FC Dordrecht won FC Volendam zondagmiddag voor de vierde keer op rij. FC Eindhoven werd aan De Dijk met 2-0 opzij gezet.

Het duurde even tot de wedstrijd op gang kwam. FC Volendam had wel het betere van het spel maar veel gevaar leverde dat niet op. De eerste gote kans was in de 21e minuut voor Micky van de Ven. De verdediger, die na een voetblessure voor het eerst in twee maanden weer in de basis stond, kon de bal uit een corner van dichtbij binnentikken. Hij stuitte op keeper Ruud Swinkels.

Fraaie goal Doodeman

Vijf minuten later was het wel raak voor Het Nieuwe Oranje. Nick Doodeman krulde de bal vanaf de rechterkant op fraaie wijze met zijn linkerbeen in de verre hoek: 1-0. In de 35e minuut verdubbelde aanvoerder Boy Deul de score door een strafschop feilloos binnen te schieten. Scheidsrechter Cantineau had de bal op de stip gelegd nadat Bart Biemans de Italiaanse spits Samuele Mulattieri had aangetikt.

Controle

In de tweede helft gebeurde er in aanvallend opzicht bijna niets meer. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en de 2-0 voorsprong kwam geen moment in gevaar. Trainer Wim Jonk bracht in de 60e minuut Franco Antonucci, die vooraf niet helemaal fit was, in de ploeg voor Jari Vlak. Tien minuten later ging Van de Ven naar de kant en kwam Brian Plat binnen de lijnen. Een andere invaller, Martijn Kaars, had in de 83e minuut de beste kans om te scoren. Zijn inzet belandde via keeper Swinkels op de paal.

Volgende week kan FC Volendam de aanval op de top van de eerste divisie verder inzetten. De Graafschap is zaterdagmiddag om 14.00 uur de tegenstander in Doetinchem.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti, Tol, Van de Ven (B. Plat/69), Murkin; J. Vlak (Antonucci/60), A. Plat, Deul; Doodeman (James/82), Mulattieri (Ben Sallam/82) en El Kadiri (Kaars/69)