Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Confrontatie tussen buurtbewoners en politie zorgt voor onrustige nacht in Volendam

1 november 2020, 15.41 uur · Aangepast 1 november 2020, 16.11 uur · Door Redactie

EDAM-VOLENDAM - Een aanhouding van een 46-jarige man aan de Boezelgracht in Volendam is vannacht uitgemond in een confrontatie tussen omstanders en de politie. Twee andere Volendammers van 47 en 50 jaar zijn aangehouden voor het beledigen van agenten. NH Nieuws heeft beelden van de ongeregeldheden.

NH Nieuws

De politie kreeg om 1.00 uur een melding van vuurwerkoverlast op de Boezelgracht. Ook zou een groep jongeren voor overlast zorgen en zich niet aan de coronamaatregelen houden. 

Op de P.C. Hooftgracht kwamen agenten een groepje jongeren tegen. Volgens de politie liep een 46-jarige man met een krat bier langs, toen de agenten in gesprek waren met de jongeren. De man bemoeide zich met het gesprek en toen de agenten hem verzochten om weg te gaan, begon hij zich op te dringen. Daarop besloten de agenten om hem aan te houden.

Belediging

Daarna escaleerde de situatie. Steeds meer omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. "Omstanders beledigden de agenten met termen als 'NSB'ers' en 'varkens'", zegt een woordvoerder van de politie. Twee Volendammers van 47 en 50 jaar werden daarom aangehouden wegens belediging. 

Tekst gaat door onder video

Confrontatie tussen buurtbewoners en politie zorgt voor onrustige nacht in Volendam - NH Nieuws

Het is al langer onrustig in Volendam. Jongeren zouden regelmatig voorbijgangers naroepen en de incidenten lijken erger te worden. Daarom stuurde de gemeente Edam-Volendam vorige week 32 jongeren een brief over een mogelijk groepsverbod. Het verbod moet ervoor zorgen dat er in het Middengebied minder jongeren bij elkaar komen. 

Of deze jongeren ook vannacht betrokken waren, is niet duidelijk. De gemeente gaat morgen in gesprek met de politie over de ongeregeldheden van afgelopen nacht. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]