Ga naar Content

Drie illegale feesten in Amsterdam beëindigd, tientallen boetes uitgedeeld

AMSTERDAM - De politie heeft vannacht op verschillende plekken in Amsterdam illegale feesten beëindigd. Tientallen feestgangers kregen een boete. Ook zijn er mensen aangehouden en nam de politie apparatuur in beslag.

Archieffoto - Foto: AT5

In een woning aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam-Zuid waren 60 personen aan het feesten. De politie beëindigde rond 2.00 uur het feest. Bij de woning was iemand aanwezig die "ogenschijnlijk als een soort portier bij het feest fungeerde", meldt de politie. De 'portier' en de twee eigenaren van de woning hebben een proces-verbaal gekregen. 

Een half uur later kreeg de politie een melding over een feest in een bedrijfspand aan de Antony Fokkerweg in Amsterdam-Zuid. Daar maakten 40 mensen zich uit de voeten toen de politie bij het pand aankwam. De 46 personen die nog aanwezig waren, kregen een proces verbaal. Ook werden twee personen aangehouden.

Kaakslag

Een persoon deelde een kaakslag uit aan een agent, de andere persoon werd aangehouden voor de wet Identificatieplicht. De politie nam ook drie draaitafels en een mengpaneel in beslag. De organisator van het feest kreeg een proces-verbaal. Die kan ook op bestuurlijke maatregelen van de gemeente rekenen, zoals een dwangsom of een bestuurlijke boete.

"Meldingen van illegale georganiseerde feesten worden met voorrang behandeld en zo snel mogelijk beëindigd"

Politie Amsterdam

Op de Leidsekruisstraat in het centrum beëindigde de politie om 3.00 uur een feest in een woning. Daar waren  20 personen aanwezig. Een feestganger werd aangehouden en een muziekbox werd in beslag genomen. 

'Waarschuwen is voorbij'

Meldingen over feesten behandelt de politie met voorrang. "De tijd van waarschuwen is echt voorbij. Meldingen van illegale georganiseerde feesten worden met voorrang behandeld en zo snel mogelijk beëindigd. Waar mogelijk worden bovendien boetes opgelegd aan zowel de organisatoren, eigenaren van de betreffende locatie en ook de aanwezigen van een feest", laat de politie weten.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]