Ga naar Content

Halloweenfeestjes in Halfweg en Hoofddorp beëindigd: "Met 70 man in huisje voor 8"

HALFWEG - De politie heeft vannacht twee illegale 'Halloweenfeesten' beëindigd in Halfweg en in Hoofddorp. Burgemeester Schuurmans van Haarlemmermeer meldt op Twitter dat 'zoveel mogelijk' feestgangers een boete hebben gekregen. 

Foto: Twitter Politie Haarlemmermeer

In Halfweg hebben volgens agent Johan Dubbeldam 70 mensen een Halloweeenfeest gehouden in vakantiehuisje voor acht personen. Dubbeldam noemt het in een tweet "bizar".

Ron Moerenhout, woordvoerder van vakantiepark Droomparken, zegt dat buren het evenement opmerkten. "Zij hebben een bewaker geïnformeerd, die de politie heeft gebeld. Ik weet niet hoe de feestgangers het geregeld hebben, maar wij zitten hier niet op te wachten. Blijkbaar is het heel sneaky gedaan, want je komt niet met 70 man tegelijk het park in. Als er blijkt dat er schade is, verhalen we dat op de feestgangers."

Hoofddorp

Ook in een pand op de Parellaan in Hoofddorp maakte de politie samen met de handhaving een einde aan een feest. Op Twitter laat de politie van Haarlemmermeer weten dat er "diverse proces-verbaal opgemaakt",  en dat er ook tegen de eigenaar van het pand wordt opgetreden. Volgens agent Dubbeldam waren de feestgangers geen pubers, maar twintigers en dertigers. 

Tekst loopt door onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Gisternacht maakte de politie aan eind aan een Halloweenfeest in Vijfhuizen. De locatie bleek achteraf een Airbnb-locatie. De verhuurder was niet op de hoogte van de plannen. De politie deelde geen boetes uit. 

'Egocentrisch en onverantwoord'

Burgemeester Marianne Schuurmans spreekt in een tweet haar waardering uit voor de politie en handhaving. "Complimenten voor politie en handhavers die samen ervoor zorgen dat deze feestjes worden gevonden en gestopt!", schrijft ze. 

Verder laat Schuurmans weten dat ze de illegalen feesten 'asociaal, egocentrisch en onverantwoord' vindt. "Het is verboden, het levert gevaar op voor volksgezondheid én het is oneerlijke concurrentie voor onze horeca!", besluit ze.

Raves

De politie beëindigt bijna elk weekend illegale feesten. Vorig weekend vierden 300 jongeren op een bouwterrein in Hilversum een feest, waarvan NH Nieuws de beelden had. De jongeren werden via een Instagramaccount gemobiliseerd voor het feest.

Eerder deze maand sprak NH Nieuws met een organisator van illegale raves. Hij is zich bewust van de risico's die het virus kan veroorzaken bij mensen, maar vindt dat jongeren moeten kunnen feesten: "Ik zie het niet als verzet, jonge mensen mogen lol maken. We moeten zorg dragen voor de risicogroepen, maar de anderen meer vrijheid gunnen."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.