Ga naar Content

Ajax Vrouwen verslaan PEC Zwolle, VV Alkmaar vecht zich naar punt

ZWOLLE - De Ajax Vrouwen hebben een keurig resultaat geboekt op bezoek bij PEC Zwolle. De Noord-Hollandse ploeg won met 1-4. VV Alkmaar knokte zich uit bij ADO Den Haag knap naar een punt: 2-2.

Foto: Mike Schoonenberg

Het duurde even voor de Ajax Vrouwen op gang kwamen in Overijssel, maar in de 37e minuut was het raak voor de ploeg van trainer Danny Schenkel. Rechtsbuiten Chasity Grant mikte raak in de verre hoek. Kort daarna kwamen de Amsterdammers goed weg toen Jassina Blom namens PEC Zwolle de lat raakte. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Binnen een kwartier na rust waren het de Ajax Vrouwen die de wedstrijd in hun voordeel beslisten. Onder aanvoering van Nikita Tromp liepen zij al snel uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. De oud-speelster van PEC Zwolle deed haar oude club tot twee maal aan toe pijn op aangeven van Grant. Twee keer door hetzelfde recept; Grant kwam vanaf de rechterkant door en bracht Tromp in staat om af te ronden. Jonna van de Velde leek in de blessuretijd met de 0-4 voor het slotakkoord te tekenen, maar Naomi Hilhorst (Zwolle) besloot anders door de eretreffer binnen te werken: 1-4. 

VV Alkmaar

VV Alkmaar kende op bezoek bij ADO Den Haag een vliegende start. Door een treffer van Chimera Ripa kwam de ploeg van trainer Corina Dekker al binnen tien minuten op voorsprong. Het voordeel werd niet vastgehouden tot de rust, want nog voordat beide ploegen de kleedkamer opzochten profiteerde Shanique Dessing namens ADO van matig uitverdedigen in de Alkmaarse defensie en werd het 1-1. 

Via een penalty van Gwyneth Hendriks (2-1) leken de bezoekers met lege handen naar huis te moeten gaan, maar Sanne Koopman besliste anders. Met een heerlijk schot via de onderkant van de lat maakte zij er 2-2 van en daarmee zorgde de jonge Alkmaarse dat er toch nog een puntje mee kon worden genomen naar Noord-Holland. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]